Kost och träning är något som går hand i hand. För att träningen ska kunna ge resultat och bli så effektiv som möjligt är det viktigt att man även äter rätt.

Det gäller att få i sig alla vitaminer, mineraler och protein som kroppen behöver för att kunna bygga muskler och för att kunna återhämta sig efter ett pass.

Om kroppen ska orka med träning är det viktigt att man får i sig all näring som behövs. Äter man dåligt kommer kroppen inte att kunna bygga muskler och man kan till och med lagra fett.

Därför är det avgörande att ha en bra kostplan när man tränar.

Om syftet med träningen är viktminskning så måste man äta. Många kan tro att nyckeln till viktnedgång är att äta mindre. Men äter man inte tillräckligt kommer kroppen istället att hamna i svält läge och börja lagra fett. Då blir det tvärtom än det resultatet man önskar sig.

Är syftet med träningen istället att bygga muskler så är det även då avgörande att man äter rätt. Det gäller att äta flera gånger om dagen och att få i sig mycket protein och näring för att kroppen ska kunna bygga upp muskler. Äter man inte rätt kommer kroppen inte att ha den förmåga som krävs för att bygga muskler och då kommer man inte att uppnå resultatet man önskar.

Kroppen behöver näring för att kunna ha den energi som krävs för att orka träna och röra på sig, därför är kosten väldigt avgörande!