Det är flera olika faktorer som spelar roll om du vill må så bra som möjligt. Träning och att äta hälsosamt är två viktiga delar men du bör även ta hand om din kropp på utsidan. Genom att lära känna din kropp så bra som möjligt kommer du förstå vad du behöver och vad som behöver göras. Efter varje träningspass är det en god idé att återfukta huden och använda trevliga produkter i duschen och efteråt. Välj produkter som är anpassade efter din hudtyp för bäst effekt.

 

Unna dig själv en härlig parfym

Förutom att köpa bra skönhetsprodukter kan du även unna dig en god parfym att spraya på efter ett bra träningspass. Du kan till exempel välja en lyxig YSL parfym som deras välkända Black Opium. YSL, eller Yves Saint Laurent som är det fullständiga namnet, är en av vår tids största modeskapare. Deras första doft kom redan 1964 och sedan dess har de släppt en rad olika parfymer. Att köpa en lyxig parfym är ett bra sätt att unna sig något och att öka ens välmående.

Lär känna dig själv och vad din kropp behöver

När det kommer till kost och träning finns det ingen enkel lösning som passar alla utan du måste själv lära känna och lyssna på din kropp. Om du till exempel känner dig svullen och uppblåst kan det bero på att du är känslig mot laktos och mejeriprodukter. Då kan du testa att plocka bort det ur kosten ett tag och se om det gör någon skillnad. Du kan även besöka en läkare och be om en allmän hälsokontroll. Då får du svar på om du har brist på några näringsämnen och kan anpassa din kost efter det. Ju mer intresserad du blir av träning och hälsa, desto enklare blir det också att lära känna sina egna behov. Samma tänk bör även appliceras när det kommer till träningen. Om du känner dig lite trött och sliten en dag så är det oftast bättre att hoppa över träningen och vila en dag eller två. Då kommer du se bättre resultat på lång sikt.