När man ska träna är det viktigt att ha bekväma kläder som man fritt kan röra sig i. Med ett hav av olika märken och kläder kan det vara svårt att välja. Vid val av träningskläder är det viktigt att fundera över sina behov och träningsform.

Om man ska ha träningskläder som ska passa för styrketräning bör man tänka på att det ska vara luftigt och stretchigt så att man kan röra sig fritt. Kläderna kan vara både lösa och åtsittande, det gäller bara att känna av vad man känner sig bekväm i.

Går man däremot på danspass eller yoga behöver man då ha kläder som inte är i vägen. Lösa kläder kan vara i vägen när man ska röra på sig. Därför passar det bättre med mer åtsittande kläder.

Oavsett vilken träningsform man ska ha sina kläder till är det väldigt bra att välja kläder som är gjorda i material som andas. Detta bidrar till att man svettas mindre och kan också känna sig mer bekväm på gymmet.

Valet av träningskläder beror också på om man ska träna inomhus eller utomhus. Tränar man utomhus kan man då behöva varmare och mer vattenresistenta kläder, vilket man inte har samma behov av om man tränar inomhus!