De flesta väljer idag tights när de ska träna och det finns många fördelar med detta. Det är väldigt lätt att träna i tights och du slipper oroa dig för fladdrande tyg som kan fastna i maskiner eller vara i vägen på annat sätt. Dock så finns det många olika typer av tights och du bör inte bara välja efter vilka du tycker är snyggast. Välj istället det par som passar bäst till den typ av träning som du ska göra. Tänk också på vilket material de är tillverkade i samt andra detaljer som kan vara viktiga.

 

Träningstights för gymmet

 

Att träna på gym blir roligare om du har ett par snygga och funktionella tights på dig. Aim’n är ett svenskt märke som specialiserat sig på att ta fram just detta. Många av deras tights är sömlösa så du slipper oroa dig att de ska skava när du gör övningar sittandes. De kommer dessutom i snygga och neutrala färger som enkelt kan matchas med någon av deras bekväma träningstoppar. Tänk på att ett par tights alltid ska sitta bra och helst vara tillverkade i ett material som leder fukt. Träningstights finns i flera olika färger och mönster så det brukar inte vara några problem att hitta ett par som du tycker är snygga och bekväma.

 

Löpartights

Om du främst löper bör du satsa på ett par tights som är avsedda för just detta. De har en tightare passform runt benen och brukar vara gjorda i ett material som är snabbtorkande. Dessutom brukar de vara lite tunnare vid knävecket för att du ska få extra ventilation. De flesta kommer även med en praktisk liten ficka där du kan förvara nycklar eller plånbok. Under varma dagar är det inte säkert att du har med dig en jacka när du springer, vilket gör detta till en väldigt smart förvaring. Löpartights brukar även komma med en dragsko i midjan så du inte riskerar att tappa dessa under ett svettigt löparpass. Om du ofta springer i mörker är det värt att välja ett par med reflexer så du verkligen syns ordentligt.