Att använda sig av kosttillskott för att få en starkare, friskare och sundare kropp är inget nytt och något som länge varit mycket populärt. På marknaden kan man idag hitta kosttillskott inom alla möjliga vitaminer och mineraler, t.ex. vitamin C, vitamin D, zink och magnesium. Ett kosttillskott som dock blivit lite extra eftertraktat är omega 3. Omega 3, även kallad fiskolja, är ett av de viktigaste näringsämnen som din kropp behöver för att unna fungera optimalt och till skillnad från många andra näringsämnen kan kroppen inte producera omega 3 själv.

 

Fördelar med omega 3 är så många att du med enkelhet skulle kunna skriva flera böcker om fettsyran. Det skulle dock vara aningen jobbigt att ta sig igenom och därför har vi sammanfattat de allra främsta fördelarna med kosttillskottet. Om du fortfarande tvekar på om omega 3 är för dig har du hamnat rätt. Den här texten är för dig som vill testa på omega 3 för första gången, men också för dig som vill veta mer om de kosttillskott du redan tar.

 

Mental hälsa

Omega 3 har visat sig vara mycket effektivt för att boosta den mentala hälsan. Omega 3 hjälper dig att främja en mer hälsosam och balanserad hjärna, men kan också minska och lindra symptomen på depression. Har du eller en närstående hamnat i förstadiet till Alzheimers och Parkinson kan omega 3 hjälpa även här.

Kardiovaskulär hälsa

Omega 3 är en fettsyra som är livsviktig för kroppens alla funktioner. Det gäller inte minst när det kommer till hjärthälsan och blodtrycket. Med omega 3 kan du faktiskt minska ett högt blodtryck och även minska risken för att drabbas av diabetes.

Fysiska fördelar med omega 3

Vad är det då för fysiska fördelar som omega 3 har? Jo, det är faktiskt en hel del. Omega 3 kan se till att förbättra huden och säkerställer att dina ögon och din syn förbättras. Har du astma kan fettsyran se till att minska symptomen och på så sätt även minska allvarligheten för den som har svåra och omfattande andningsproblem. Den fysiska förmågan kommer också att förbättras, vilket gör omega 3 till ett populärt kosttillskott hos atleter och människor som tränar regelbundet.

Antiinflammatoriska egenskaper

Omega 3 har även visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper och verkar således bra för den som vill ha ett effektivt skydd för hjärna och nervsystem. Har du autoimmuna sjukdomar kan omega 3 se till att hantera dessa på ett bättre sätt, samtidigt som det sägs att fettsyran hjälper till att förhindra och bekämpa cancer i kroppen.