Träning bidrar till ett bättre välmående överlag. Att träna regelbundet kan även bidra till en bättre hy. Om du tränar, äter bra mat och har rätt hudvårdsprodukter så har du de bästa förutsättningarna för att ha en välmående hy. För att hitta bra hudvårdsprodukter som passar dig är ett tips att gå in på hudoteket.se som har allt du kan tänkas behöva för en bra hudvårdsrutin. De har även makeup, hårprodukter och kroppsprodukter som skonsamma tvålar. Om du duschar mycket är det bra om du använder en duschtvål som är skonsam mot huden. För hudens skull är det även bra om du inte tränar med smink. När du svettas kan smink lätt täppa igen dina porer, vilket kan leda till att du får blemmor och finnar vilket inte är speciellt trevligt. Om du är osäker vilka produkter som passar din hud kan du rådfråga en hudterapeut.

Träna minst tre timmar i veckan

Om du vill ha en slät och spänstig hud ska du verkligen satsa på att träna regelbundet. När du blir äldre är det inte bara musklerna som har en tendens att krympa; det gör även fettlagret som finns under huden. När fettlagret krymper blir huden torrare och tunnare. Det brukar ofta ge resultatet att du ser insjunken ut i ansiktet. Om du däremot tränar kan du påverka huden. När du tränar händer det en rad saker i huden, bland annat bildas det proteiner som hjälper till att dämpa olika inflammationer. Forskning har visat att träning inte bara stoppar hudens åldrande utan kan till och med backa åldrandet. Det som krävs är att du tränar måttligt till hårt ungefär tre timmar varje vecka. Träning ökar även blodcirkulationen och syresätter huden vilket har en föryngringseffekt. När blodcirkulationen ökar läker även skador på huden snabbare.

Boosta huden inifrån med bra mat

För att få ännu bättre effekt på huden är den mat du äter viktig. Försök att äta näringsrik mat som innehåller mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Försök att äta flera olika typer av frukt och grönsaker varje vecka. Om du vet att du inte riktigt får i dig tillräckligt med vitaminer kan du komplettera din mat med kosttillskott. På vintern kan du exempelvis komplettera din kost med D-vitamin som är svårt att få tillräckligt av när solen lyser med sin frånvaro. När du äter bra mat påverkar du huden inifrån. Att äta grönsaker och frukt som innehåller mycket vatten är också positivt för huden. Drick också tillräckligt med vatten varje dag.