En väldigt populär träningsform som man har hört mycket om under de senaste åren är Crossfit. Det är en rolig och varierande träningsform som passar perfekt för en riktigt aktiv livsstil eftersom syftet med crossfit är en optimalt bred fysisk förmåga.

Crossfit är en mix av konditionsträning, tyngdlyftning och gymnastik.

Träningsformen kommer ursprungligen från USA och har slagit igenom stort inom träningsvärlden. Med hjälp av Crossfit tränar man hela kroppen samtidigt och kombinerar kondition med styrketräning. Detta gör träningen mer effektiv och man behöver inte välja att endast jobba på sin styrka eller kondition.

Det är en träningsform som kan göras både inomhus och utomhus då det enda man egentligen behöver är några vikter att kasta runt eller flytta på och en stor yta för att kunna röra sig.

Så går ett pass till

Varje Crossfit pass varierar, ena passet kan det vara mycket styrka medan det andra är mer kondition. Crossfit handlar om att göra övningar som stärker muskler och kondition. Allt görs i väldigt snabba rörelser och passen består av olika stationer.

Varje station har en övning och oftast är man två eller fler på varje station. I och med att det är en gruppträning så blir det också roligare att träna crossfit.

Man är flera energiska och likasinnade personer på ett träningspass och det här skapar en mycket roligare atmosfär.

Crossfit passar perfekt om man är ute efter att höja pulsen ordentligt, samtidigt som man får jobba på sin styrka. Det är en rolig och varierande träningsform och av den anledningen har Crossfit blivit en stor hit världen över. Att träna Crossfit är effektivt, spännande och utmanande, det passar perfekt för dig som söker en aktiv livsstil och inte riktgt vet hur du ska sätta igång!